Menu Zavřeno

Requiem: Reichskinder

Requiem: Reichskinder je experimentální larp pro 30 hráčů od sdružení Rolling. Inspiruje se složitým obdobím česko-německých vztahů těsně po druhé světové válce, které zpracovává formou psychedelického hororu z prostředí ústavu pro problematickou mládež. Historizující larp je zasazen do druhé poloviny roku 1945. Hráči prožijí hru v kůži česko-německé mládeže držené v převýchovném ústavu, který má za cíl ze všech vychovat slušné Čechoslováky. Velká témata hry jsou osobní integrita, národní hodnoty, válečná traumata, rozostření mezi realitou a psychotropními stavy. Naším cílem je postavit hru o příbězích viny, trestu a vykoupení. A chceme dát hráčům silné nástroje jak tyto příběhy pomoci stavět.
Hra není historická a ani se nepokouší být historická. Formu hororu jsme zvolili jako tvůrčí záměr.

Běhy budou probíhat vždy od pátečního rána do nedělního rána (noc ze soboty na neděli je věnována zpětné vazbě a legraci). Hra probíhá v uzavřeném objektu, ve kterém je zároveň zajištěno ubytování. Hra probíhá od začátku do konce bez přerušení, její součástí je i doba spánku.

Přestože většina hráčů bude ztvárňovat nezletilou mládež, larp je vhodný pro hráče všech věkových kategorií a určený pouze pro starší 18 let. Samotné hře bude předcházet několik hodin intenzivních workshopů, které mají za úkol nastavit společný rámec chápání hry a umožnit všem lepší prožitek. Veškeré jídlo, kostýmy a rekvizity budou zajištěny ze strany pořadatelů.

Počet hráčských rolí: 30

Odkazy:

Oficiální stránky Requiem:Reichskinder

Oficiální facebookový profil Requiem:Reichskinder